keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Laskiaispulla-arvio

Tämän kertaisen arvion kohteena on Kiteen Kotileipomon eli paikallisten puhekielessä konditorian laskiaispulla. Allekirjoittaneen paluumuutto kotikonnuille on epäilemättä lisännyt konditorian tammikuun myyntiä, sillä jos ei itse ole käynyt silloin tällöin hakemassa lihapiirakkaa tai muuta leivonnaista, niin jo 3/5 kylättelijää on käynyt hakemassa tuliaiset paikallisleipomosta. Hyväksyn.

Tänään tuliaisena tuotiin laskiaispullia ja suuri hatunnosto tuojille, että pullia oli laskettu kylättelykahvien lisäksi extraa, että meille jäi toiset pullat vieraiden lähdettyä.

Sitten itse tuotteeseen, joista toisen söin kahvin kanssa ja toisen kaveriksi keitin kuumaa kaakaota. Pullan leikkaus oli hyvä, sillä hattua ja pohjaa oli riittävästi. Joskus pullissa on ongelmana, että hattu leikataan liian pieneksi, jolloin pohjaa jää liikaa ja balanssi kärsii: pohja jää liian kuivaksi, kun täyte ei pysty sitä riittävästi kostuttamaan. Mutta tässä pullassa ei sitä ongelmaa ollut.



Täytettä oli reilusti, pullan sisällä oli vadelmahillosydän, jota ympäröi kermavaahto. Olen itse enemmän mansikkahillonaisia, mutta toimi kyllä tuokin erinomaisen hyvin.

Kahvista retostelen sen verran, että pavut jauhoin itse presidentti black labelin pavuista ja valmistin loppuun pressopannulla. Tuli hyvä. Iltapullan kanssa nautittu kaakao oli O'boyta.

Annan molemmille seteille 4/5. Jätän pisteen verran varaa vielä paremmille laskiaispullakahveille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti