keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Browniehuijaus Matkuksessa

Vuosi sitten lokakuussa kävimme rentouttavalla Ikea/Matkus-reissulla Kuopiossa. Kohteessa suuntasimme ensimmäisenä hörppimään kahvit ja puolison makeahampaan kolotusta helpottamaan hän valitsi vitriinistä brownie-kakkupalasen. Palat oli aseteltu vitriiniin ovelasti niin, että leikkaussaumaa oikein kunnolla nähnyt. Ihmetys olikin melkoinen, kun tarjoilija antoi sieltä lautaselle yhden suupalan kokoisen slaissin, joka näytti lautasella todella naurettavalta. 

Hintaa oli palaselle löydetty kuitenkin ihan hyvin, jos senteissä oli muistettu nipistellä. Kakkukökön hinta 3,5 euroa ja kahvi päälle eli olisiko ollut 6 euroa yhteensä.

Maku oli kuulemma hyvä, mutta ei auta. Kokopettymys oli niin suuri joten pisteitä 1/5.



maanantai 19. elokuuta 2019

Nimipäivän mokkapalat

Sanokaa mitä sanotte, niin todellisuudessa kaikki määritätte työkaverin hyvyyden sillä, että millä asialla hän tuo pullaa töihin. Synttäri-, media- ja uusi auto -pullat ovat standardihupia, mutta nimipäivässä juhlana alkaa olla jo sellaista harmaata kajastusta, ettei jokainen toppahousu sellaisena päivänä tule ajatelleeksi kollegoiden kurnivia pullamahoja. Meidän MR onkin toista maata - mokkapalatarjoilu oli tosiasia.


Kyllähän mokkapalat aina maistuu, ja nyt lisäpiristyksen toi yllättävän lämmin elokuun päivä, joka mahdollisti ulkoilmakahvit. Lisäksi yhdet neropatit keksivät pompotella lentopalloa kahvitauon aikana, niin ohjelmaakin riitti odotellessa, että keneltä ensimmäisenä napsuu nivelet, vai viekö rikkoutuva ikkuna tällä kertaa voiton.

4/5.

Teksti ja kuva: Risto

Kerimäen Kaivopirtti, feat. Anssi

Uusi kynäniekka liittyy Pulliksen vierailijarinkiin Anssin laitettu ensimmäisen arvionsa.

Kahvila-Ravintola Kaivopirtti Kerimäellä tarjosi niin maukkaan rahkapullan, ettei se edes ehtinyt kuvaan. Rahkan ja pullan suhde oli arvioitsijan näkökulmasta ihanteellinen. Rahkaa oli riittävästi, muttei niin paljoa, että suutuntuma tuntuisi tönkköiseltä, mikä yleensä tahtoo olla ongelmana rahkapullien kanssa. Lisäksi pulla oli koristeltu tuoreilla mustikoilla ja vadelmalla (4-5 mustikkaa ja yksi vadelma) sekä kuvassa näkyvällä lehdellä. Kahvi oli myös maukasta. Aamuisen pullakahvittelun juhlavan tunnelman kruunasi vieressä sijaitsevan maailman suurimman puukirkon n. 15 minuuttia pauhanneet kirkonkellot. 5/5.



Teksti ja kuva: Anssi

tiistai 13. elokuuta 2019

Monopoli on huono isäntä, feat. Julia

Pullakahvi-blogitiimi ei ole reiluun vuoteen malttanut runsaista pullakahveistaan raportoida, mutta aiemminkin blogiin kirjoitellut Julia päätti rikkoa hiljaiselon.

Olin vierailemassa Suomen Rautatiemuseossa, jossa oli jos jonkinmoista nähtävää ja koettavaa. Pitkän kulttuurirupeaman jälkeen pullahammas huusi mehevää suuntäytettä, eikä kahvikaan tuntunut lainkaan väärältä ratkaisulta siinä tilanteessa.

Iloiseksi yllätykseksi seurueemme huomasi, että museolla on avoinna kesäkahvila. Vesi kielellä menimme valitsemaan herkkuja, ja itse otin kahvin lisäksi pienen kierrepullan, jota sitten aloin siinä maistella.

Mikä karvas pettymys! Mikä antikliimaksi! Mikä pullan irvikuva. Kuiva käntty, jota ei edes kahvi onnistunut kostuttamaan. Lähimaastossa ei kuitenkaan ollut muita kahviloita, joten ilmankos pystyivät myymään tuollaista sontaa. Ymmärsin käytännössä jo taloustieteen luennolla teoriatasolla oppimani asian: monopolit vievät usein ihmiskunnan turmioon.

Arvosana: 1/5



Teksti ja kuva: Julia