maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulutorttukahvit töissä

Syöttöporsaalle tarjottiin tänään jälleen töissä joulutorttu, kun tiimimme kokoontui joulunaluskahvihetkelle ennen pyhiä. Tällä kerralla tortut olivat Heinosen leipomolta, joka on Joensuun perinteistyylisistä leipomoista kenties suosituin. Erityisesti perushillomunkit ovat siellä todella hyvää tavaraa, ja kuuden pusseissa myös hyvin edullisia.

Villisti tänään otinkin kaneliomenamarmeladijoulutortun, koska moista erikoisuutta en muista aiemmin syöneeni. Kelpo tavaraa, ja toki kanelilla olettaa aina saavansa tiettyä jouluista säväystä, minkä luulisi sopivan joulutorttuun. Yllättäen aivoni ovat kuitenkin lukittuneet luumumarmeladisilmään joulutortussa, ja näin ollen kaneli ja omena eivät maistuneetkaan niin jouluiselta, vaikka toisin voisi kuvitella. Pöydän muu väki ei juuri jakanut tätä näkemystä, mutta toisaalta; kukas meistä kirjoittikaan pullakahviblogia? Niin juuri. Mitä tulee torttuun muutoin,Heinosen leipomon tortun yleinen koostumus ja tuoreusaste eivät olleet Amican tasolla, joten nyt tähdet jäävät kolmeen. Mutta mukavaa oli, tuhannet kiitokset P&M tortuista!

Kysykäähän, että oliko kännykkää mukana? Hillo ei ollut lähellekään tuon värinen.

maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulutorttukahvit töissä

Jouluruoista voi olla montaa mieltä. Esim minun kanssa samaa mieltä, oikeaa joulumieltä. Rasakan ylikypsä kinkku, laatikot, savulohet, karjalanpiirakat yms kuuluvat ilman muuta joulupöytään, mutta näitä ei tule kuitenkaan syötyä määrättäin ennen joulua. Ennen joulua tulevaa juhlaa lähestytään pikemminkin makean kautta, ja joulukahvileivissä ei ole oikeastaan varteenotettavia kilpailijoita joulutortulle ainakaan Suomessa, joten näitä tuleekin monesti syötyä jo hyvissä ajoin.

Yksi kahvileipää parempi asia on yllätyskahvileipä, ja juuri tällaisessa tilanteessa sain tänään eteeni joulutortun työpaikan kahvivastaavien ladattua iltapäivän kahvitauolla sivupöydän notkolleen perinteisiä joulutorttuja. Oletan, että nämä oli ostettu Amican kahvioista pakkauksen perusteella, ja yksinkertaisissa kahvileivissä Amica on ollut todella varma suorittaja, kuten aiemmista merkinnöistä on voinut käydä selville.

Torttu oli ehtinyt jo jäähtyä, mutta puhutaan vahvasti tuoreesta tapauksesta. Taikina oli lehtevä ja rasvainen, ja se oli jäänyt juuri oikealla tavalla pehmeäksi luumuhillon alta. Näiden kanssa paistoaika on sekuntipeliä, ja tällä kertaa leipuri oli osunut ihan just. Kahvikin oli perushyvää tavaraa, joten 4/5 on ihan selviö. Jos kahvi olisi tarjonnut jonkun pienen kivan yllärin, esim jotain jouluisaa makua, niin olisi voitu päästä täysin huipulle. Kiitokset kahvivastaavalle ja leipurille!


Jälleen kerran minulla ei ollut kuvausvälinettä, mutta Laukkanen hoiti lähes identtisellä setillä. Tuo muki on ollut ajossa vasta muutaman kuukauden, kun edellinen muki kävi vuotamaan. Sisäpuolellakin on eläinkuvia; harvinaisen väkevä kahviastia kaikessa leikkisyydessän!

torstai 8. joulukuuta 2016

Coffee and doughnut, feat. Lady A

This time the entry is written by a featuring coffee and doughnut expert, Lady A from Dortmund.

"This combination gets accepted!"

The set.
Text and picture: Lady A