maanantai 4. heinäkuuta 2016

Jääcappuccinoa ja nökäre piirasta

Ulkomailla tulee silloin tällöin irroteltua. Joskus tulee ostettua joku itselle tuntematon suklaapatukka (esim Nussini) spontaanisti kaupan kassalla tai McDonaldsissa tai Burger Kingissä tulee kokeiltua jotain eksoottista paikallisherkkua ja otettua ranskalaisten kanssa majoneesia. Täyttä sekoilua. Tämä ulkomaan villitys ulottuu jopa kahviasioihin, ja niin vain tuli juotua jääcappuccinoa keskellä päivää, vaikka kahviossa oli tarjolla myös filtterikahvia.

Pienenä yllärinä barista kantoi tarjolle myös ujon nökäreen jotain torttua tai piirakkaa. Kaunis ele ilahdutti ja mahdollisti yhdistelmän arvioimisen, kun vielä johtokunnan kanssa sovimme, että kylmä kahvijuoma kesällä kuuluu hyväksyttävien arvioitavien tuotteiden listalle.

Jääcappuccinon joukkoon otin valkosuklaata, kun se kerran hintaan kuului, ja sitä olikin luukutettu juoman joukkoon siinä määrin tuntuvasti, että pilli meni jatkuvasti tukkoon suklaakastikkeen kokkaroiduttua kylmän kahvin joukossa. Mutta olihan se totta kai ihan älyttömän hyvää ja makeaa. Sokerista ei antanut myöten.

Piiraspala jäi aika pliisuksi, enkä usko, että johtui ainoastaan tarjoiltavan koosta. Sitrushedelmä ei ollut omimmillaan tuossa kontekstissa, ja jotenkin siinä ei juuri ollut makua. Ilmaistarjoiltavat ovat sinällään maukkaita, mutta tuo ei houkuttanut tilaamaan suurempaa slaissia, joten tuntuvahko pettymys se oli. Joten huolimatta todella maukkaasta kahvista, kokonaisarvosana jää nyt kolmeen tähteen. Mikäli tavara olisi tullut pillin läpi helpommin, niin nelonen olisi ollut saavutettavissa, mutta nyt osa suklaasta piti lusikoida tuulensuojaan, kun pillin mitat eivät sen imuttelua mahdollistaneet. Jääcappuccinolle kuitenkin lämpimän kelin todella vahva suositus.

Pilli oli aavistuksen tynkä. Just just sai pohjasta imettyä.