tiistai 15. joulukuuta 2015

Tee ja makupala tiedekeskus Heurekassa, feat. Mikko

Tällä kertaa arvion kirjoittaa hyvä ystävämme Mikko. Huom! Teen lipittämiselle on annettu erikoislupa.

Tulipahan käytyä Tikkurilan tiedekeskus Heurekassa, eikä sieltä kuivin suin voinut lähteä. Alkoholitarjonnan puuttuessa oli turvauduttava haudutettuun teehen ja suklaiseen makupalaan.  Tee oli perushyvä, ja näin teen juojana arvostan sitä, että se oli haudutettu.
Suklainen makupala oli todella houkuttelevan näköinen. Suklaakipon tumma väri kieli voimakkaasta tumman suklaan mausta, ja täyte marjaisesta makeudesta, jossa on mukana ripaus raikasta kirpeyttä. Kun sain makupalan suuhuni, pettymys oli valtava. Suklaakuori oli todella mauton, ja täyte maistui lähinnä karvaan happamalle. Yritin huuhdella karvasta makua pois teellä muttei sekään kaikkeen pystynyt.

Teen ja makupalan kokonaisuus ansaitsee 2/5 tähteä. Peruspullapoikana varon jatkossa hairahtumasta suklaisiin makupaloihin, joita näin joulun aikaan on runsaasti tarjolla. 


Teksti: Mikko K.

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kokouspullan jämät

Työpaikassani pidetään aika ajoin kokouksia ja palavereja, joihin hankitaan tarjoiluksi kahvileipää. On hyvin tavallista, että tarjottavat ovat koskemattomina tilaisuuden jälkeen, jolloin pullat ovat ns. vapaata riistaa. Tappelua harvoin syntyy, etenkin kun yksi jos toinenkin työkaveri tällä hetkellä vannoo pullan sijaan rahkapurkin nimeen.

Erään kokouksen päätteeksi pääsin käsiksi vaniljaisen rahkapullan kimppuun, jonka kyytipoikana nautin pari tuntia vanhaa kahvia. Pulla oli haettu Kotileipomon Herkkupajasta ja se maksoi 2,50.



Arvio: pulla oli maukas, mutta ulkokuori oli hiukan kuiva. Täytettä olisi saanut olla enemmän, jolloin suutuntuma olisi ollut mehukkaampi. Aika hyvä perustason pulla. Kokoa oli riittävästi, en jaksanut syödä kuin toisen. Kahvi oli tummapaahtoista ja kitkerä maku johtui lähinnä omasta laiskuudesta etten jaksanut keittää tuoretta. Kokonaispisteet pullakahveille 3/5.