maanantai 31. lokakuuta 2016

Kahdet katsastuskahvit

Pullakahvit ja katsastus kuuluvat yhteen. Vuosittainen jännittäminen helpottuu kummasti, jos tärinää saa lievitettyä kupposella kuumaa nisun kanssa. Joitain vuosia takaperin katsastusasemat käyttivät tarjoiluja kilpailuvaltteinaan, ja eräskin sukulainen kehuu syöneensä tuomiota odotellessa voileipiä asiallisine päällysineen. Valitsisin. Nyt ainakin Joensuun seudulla standardiksi on muodostunut munkkikahvit, jotka ainakin Q-katsastus ja Kovalainen lupasivat mainoksissaan.

Koitti se päivä, jolloin tarjosin huippukuntoista Hopeanuoltani arvioitavaksi Q-katsastukselle, ja luonnollisesti kokeilin myös paikan munkkikahvit, joita mietin jo aikaa varatessani. Aivan surkeat munkkikahvit! 1/5.

Viikkoa myöhemmin käytin Hopsua uudemman kerran tarjolla, ja sillä kerralla munkkikahvit oli todella onnistuneet! 5/5.


Pitihän se vikalista käydä hakemassa, hehheh.

Kyllä käy tuo tuore painomuste päähän, hehheh.

Jännä, miten suuria eroja voi olla munkkikahvien välillä samassa toimipisteessä verrattain pienellä aikaerolla. Vieläpä niin, että ne ovat paljon paremmat aina sillä jälkimmäisellä katsastuskerralla.

Millaisia kokemuksia muilla on katsastuskahveista? Työtoveri L oli tietävinään, että Joensuun seudulla kaikki katsastusmunkit toimittaa Vaasan leipomo, mutta tiedä sitten.

maanantai 10. lokakuuta 2016

Kahvileipää bangladeshilaisittain

Tarina alkaa vaihteeksi työpaikan kahvitunnilta, joskin uuden pöydän ääreltä remontoidusta rakennuksesta. Tällä kertaa työkaveri JH toi tarjolle bangladeshilaisittain valmistettuja kahvileipiä Helsingistä; en valitettavasti löytänyt ko. putiikin tietoja tietosanakirjasarjani B-osasta, joten joudutte etsimään paikan itse.

Tarjolla oli kolmea erilaista kökköä, ja pikkuiset olivat tosi lystikkään näköisiä erityisesti kokonaisina, eikä ulkonäkö juuri antanut mitään vihjeitä mausta. Näin ollen maistamisjärjestys oli totaalista arpapeliä. Taisin kopaista ensimmäisenä kuvan keskimmäistä vastaavaa tuotetta. Siinä oli jotain tuttua, jos kohta en saanut kuolemaksenikaan päähäni, että mikä se mielleyhtymä mahtoi olla. Ja oli muuten kosteaa ja makeaa. Samoin jälkimmäiset palaset oli liotettu huolella jossain sokeripitoisessa liemessä. Viereisestä pöydästä kuuluikin "kuin kuivakakku mutta älyttömän kostea", mikä olikin oivallinen kuvaus suutuntumasta. Mauista en osaa sanoa ihmeitä, mutta ihan ne olivat maistuvaa tavaraa, pikkuisen ätläkkää. Ensimmäinen maistamani kökkö oli maistelun ykkönen, joten arpaonni ei suosinut tänään maistajaa järjestyksen saralla. Kahvi oli tänään todella hyvää, ja kofeiinin piristävä vaikutus yhdistettynä bangladeshilaiseen sokerihyökkäykseen antoi siivet.

En kuitenkaan ole valmis vielä tältä pohjalta vaihtamaan peruspulla-arsenaalia näihin palleroihin, mutta ehdottomasti kokeilemisen väärtejä. Pullakahvikokonaisuutena 3/5 tähteä mutta pullakahvikulttuurivaihtona täydet viisi tähteä. Kiitos JH!


Tämä on oikeastaan Maisteri Ikosen setti, mutta kun minulla ei taas ollua kuvausvälineitä. Eikä minulla ole noin tyttömäistä mukia vaan joku todella karski ÄIJÄ MUKI!! Esim WD40-muki saattaisi olla. Enkä syönyt yhtään Geishaakaan, vaan MI pisti ne siihen mustamaalatakseen kuulun bloggaajan.