torstai 31. maaliskuuta 2016

Kellä Porissa käyntiä?

Nyt, jos joku lukija sattuu käymään Porissa, niin pullakahviarvio otettaisiin kernaasti vastaan blogiin. Metsolan Erkki laittaa kahvion pystyyn, joten nuo pitäisi kyllä saada arvioitua. Veikkaan, että ovat hyvät, mutta toivottavasti Kaukovaaran Kari ei koita jotenkin laittaa soraa Erkin hommiin taas kerran!

http://www.iltalehti.fi/viihde/2016033021343026_vi.shtml

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Chililimemarenkipiirakka

Jokainen on varmasti miettinyt, että millaista huippupullakahvibloggaajan elämä on. Kenties joku kuvittelee, että kutsuja pullakahveille sataa jatkuvasti. Tai että kaverit eivät enää uskalla pyytää kahville, koska pelkäävät armotonta, joskin helposti lahjottavaa, tuomitsijaa tarjottavilleen. Ei niitä kutsuja kovin paljon tule, mutta muutama viikko takaperin Mr J soitti pyytääkseen pullakahveille. Kyynelsilmin eleestä liikuttuneena sopersin jotain orastavasta kiireestä kyseiselle päivää, mutta onnekseni joustoa löytyi, joten sain viivästettyä tätä seuraavaan iltapäivään.

Tarjolla oli Lady A:n laittamaa chililimemarenkipiirakkaa ja filtterimokkaa. Yllätyksellinen tarjottava muistutti limemäisyydessään Floridan Key West -alueelta tuttua Key lime -piirasta, mutta chili toi siihen oman viehättävän jälkipolton, jota marenki makeudellaan täydensi. Ai että oliko hyvää? Oli. 5/5.



Hommat on isoillaan, kun on pöytäliinakin laitettu!

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Suklaakakkua ja kahvia

Työkaverit osaavat olla hyvää sakkia. Käytännössä tämä arvioidaan heidän syntymäpäivinään, jolloin ajattelevaisimmat ja reiluimmat heistä tuovat kollegoilleen tarjolle kakkua, munkkeja tai muuta herkuteltavaa. Viime perjantai oli puheissani kovin kiireinen päivä, mutta yllättäen kalenteriin tuli kakkukahvien verran tilaa, kun nuori kollega J lähestyi tiimiään kakkukahvikutsulla syntymäpäivänsä kunniaksi.

Tarjolla oli Leppäsen leipomolta hankittua suklaakakkua ja Moccamasterilla tiputettua kahvia. Usein suhtaudun täytekakkuihin hieman epäillen, koska jotenkin kokonaisuus jää niissä vajaaksi osiensa summasta. En odottanut myöskään tältä kakulta ihmeitä, sillä ulkoasusta nousi jopa mieleen Mikon aiemmin raportoima Heurekagaten yhteydessä kärsitty suklaaleivos.

Kakku pääsi kuitenkin yllättämään positiivisesti. Suutuntuma oli moussemainen, ja pohjan ja täytteen välinen rajankäynti oli häilyväistä. Materiaali oli tasaisen makeaa, mutta ei lähelläkään ätläkkää. Kirsikkana kakun päällä kakun reunoilla oli vielä kermavaahtoa, mikä viimeisteli yllätyksen. Kahvi oli myös perushyvää. Pumpputermarista erityismaininta!


Mainoskuvasta kävisi.

Kokonaisuus jää kuitenkin neljään tähteen, sillä jotenkin jatkuva viiden tähden tiputtelu antaisi ymmärtää, että olisin jotenkin helppo, mitä tulee pullakahvitteluun. Mutta eleelle täydet tähdet!