maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappupäivän munkkikahvit

Vappuna tulee aina herkuteltua pääsiäismunilla ja joulukinkulla. Viiiitsi vitsi: munkkejahan silloin tietysti syödään, jos mikään pysyy alhaalla. Tänä vappuna munkkeja tuli pupellettua varsin maltilla, sillä koko vappuviikon saldoksi taisi jäädä kahdet munkkikahvit, joista jälkimmäiset nautin vappupäivänä KahviOnnin aurinkoisella terassilla Joensuun kävelykadulla.

Torin nurkilla oli mukava vappupöhinä ja paljon väkeä, ja sehän on kiva silloin! Tästä toki seurasi se, että ehdin lähes luopua toivosta jaksaa jonottaa mihinkään munkkikahvien perässä, mutta lopulta näin kutsuvan pikkukahvion olevan ovi ammollaan. Tarjolla oli monenlaista makeaa kahvileipää, mutta munkkikahveillehan nyt oli tarkoitus mennä, joten valinta oli harvinaisen helppo. Laskin mukavan kokoiseen kuppiin Juhla Mokan -standardipaahtoa ja otin lautaselle rinkilän ja heitin jonkun kevyen sutkautuksen myyjälle.

Kahvi oli tosi hyvää, ja jotenkin normipaahtoiset kahvit ovat taas ruvenneet pelittämään itselle mainosti vaihteluna tummemmalle paahdolle. Juhla Mokka on nöyrä ja tasainen suorittaja, kahvien kotimainen työjuhta. Munkki oli vielä lämmin, josta tulee ehdottomasti plussaa. Valitettavasti minun on kuitenkin tunnustettava ikäväkseni, että munkista uupui hieman jotain, kenties kardemummaa oli turhan niukalti? Ei rinkilässä toki mitään vikaa ollut, ja ilokseenhan sen söi, mutta mahtavista olosuhteista huolimatta kokonaisuus ei kolissut nyt ihan keskelle maalitaulua. Munkkikahveina tämä saa nyt 3/5 tähteä, mutta kokonaisuutena aurinkoisen vappupäivän ulkoilmamunkkikahvit ovat toki neljän tähden arvoiset. 


Erittäin asiallinen kombo: aurinkoinen sää, ei kiirettä lain, munkkikahvit ja tuore lehti luettavaksi. Artikkeleissa käsiteltiin esimerkiksi karhupeijaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti