sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Pullaa lentokoneessa

Oli työperäistä käyntiä Ranskassa viikolla, ja lentämällähän sinne tuli suorittua. Matka taittui useamman lentoyhtiön voimin, ja mukava yllätyksenä KLM laittoi pöytään pullakahvit välillä Helsinki-Amsterdam. Yllätys oli erityisen mukava, kun tuntuu, että vuosi vuodelta lennoilla tarjottu mehukin käy laihemmaksi, niin kaiken kiinteän ottaa hyvin mielin vastaan.

Nyt tulee muistaa, että lentokoneruoaltahan ei odoteta ihmeitä maullisesti saati määrällisesti. Lisäksi koneen alhainen ilmanpaine tiputtaa osan makunystyröiden herkkyydestä pois pelistä, joten jo valmistusteknisesti lentokoneruoassa pitää oletettavasti vähän kikkailla. Joten lentokonepullakahvit arvioidaan lentokonepullakahveina, eikä niitä voi suoraan verrata esimerkiksi leipomopullakahveihin.

KLM toppasi kahvillaan monta kilpailijaansa, sillä parkkihapon pinnalle lorautettiin ihan aitoa maitoa isosta tölkistä, eikä tarvinnut itse sotkea pöytää ja syliään niillä ikuisesti säilyvillä minimaidoilla. Pulla oli korkeapainepussiin pakattu näppärä söpöläinen, joka oli olevinaan jonkinlainen hollantilainen muffini. Kooltaan vaatimaton kökkö ei jättänyt kovin syvää muistijälkeä, mutta kyllähän siinä makeutta ja jotain hedelmäistä vaniljamaisuutta kuitenkin oli maistavinaan. Oikein hyvä tuote lentokoneessa tarjoilluksi, joten kyllä tämä kokonaisuus ansaitsee 4/5 lentotähteä.


Ihmettelin vähän erittäin tiukkaan paineistettua pakkausta, kunnes tajusin ajatella kabiinin normaalia pienempää painetta.



Kuin kahvileipä mutta pienempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti