maanantai 8. helmikuuta 2016

Kolme laskiaispullaa, kaksi päivää

Laskiaispullat ovat ehkä parasta helmikuussa. Niiden kanssa on aika vaikea mennä vikaan, koska pulla on lähes poikkeuksetta hyvää, ja harvoin olen kuullut myöskään tarinoita epäonnistuneesta hillon tai kermavaahdon levittämisestä. Nyt sattui sievä sattuma, kun sain syötäväkseni kolmea erilaista laskiaispullaa kahden päivän sisällä, joten nyt otetaan pieni vertaileva arvio turvotusta laskiessa.

Ensimmäiset pullakahvit sain sukuloidessani laskiaissunnuntaina iltapäivästä. Tarjolla oli Moccamasterilla tiputettua Juhla Mokkaa jatkettuna maidolla vintage-kupissa ja Oululaisen Pitkojen pitkosta rakennettava laskiaispulla. Otin kaksi noin senttimetrin paksuista siivua, joiden väliin latasin lusikalliset hilloa ja kermavaahtoa. Pitkojen pitkohan on eräs parhaista standardinisuista, ja suvereenin kotipolttoisen hillon ja sopivasti makeutetun kermavaahdon kanssa yhdistelmä oli aivan mahtava. Laitetaan 4/5 tähteä, koska tiedän kokemuksesta, että kotitekoisella pullalla tuolla talossa saadaan täydet viisi tähteä helposti.

Seuraava pulla oli tarjolla noin kaksi tuntia myöhemmin kiipeilyvuorolla, johon kiipeilytoveri-H toi tusinan verran purtavaa lisäpainoksi seinälle. Yleensä kiipeilyhallilla on tarjolla vain mangesiumia ja raanavettä omasta likaisesta pullosta, joten tämä oli melkoista juhlaa. Lisäksi pullat olivat erittäin hyviä ja sopivankokoisia urheilunisuiksi. Valitettavasti laiskuuttani en hakenut kahviosta kahvia pullan kylkeen, joten kahvinpuutteen takia kokonaisuus jää arvosanaan 3/5. Pulla itsessään oli aivan mahtava, ja vadelmahillo oli kiva yllätys (kts. kuva), mutta olisi pitänyt jaksaa kävellä kahvioon. Mutta eeeei, piti saada pulla äkkiä ennen kuin muut vievät. Oma moka.

Kolmas laskiaspulla oli Heinosen leipomon käsialaa, ja se tarjoiltiin työpaikkani iltapäiväkahvilla. Nyrkin kokoinen tomusokerilla vuorattu tehdaspulla oli kieltämättä todella hyvää, ja kahvikin toimi. Kenties minua kuitenkin painoi pieni turnausväsymys, koska en jaksanut enää kiljahdella riemusta pullankaan äärellä. Kokonaisuus jää siis kolmeen tähteen. Pulla oli tosi jees, mutta sukulaisissa ja kiipeilyhallilla tarjoillut olivat kyllä maukkaampia.

Hieno superkaksari laskiaispullien parissa! Kiitos kaikille, jotka tekivät tämän mahdolliseksi.


(a) Sukulaisissa nautittu setti. (b) Kiipeilyhallin pulla. (c) Työpaikan pullakahvit.
Valitettavasti kuvat jäivät tällä kertaa ottamatta, niin piirsin Paintilla ulkomuistista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti