sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

"Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus"

Seppo Hovi sutkautti aikanaan otsikon mukaisesti mainostaessaan Tenavatähden finaalia. Vieläkin kalvaa, kun sitä miettii. PKO:n ei tarvinnut vedota edustajistovaaleissaan samalla tavalla hyvän kansalaisen velvollisuuksiin ja omaantuntoon, vaan aktiivisuus taattiin lahjomalla äänestäjät antamalla heille mahdollisuus lunastaa kahvia, limonadia tai pullakahvit ketjun myymälöistä tai huoltoasemilta. Luulen, että tällä systeemillä varmistui ainakin se, että jokainen yli 65-vuotias vaivautui uurnille. Mutta toki ilmainen tavara on aina ilmaista tavaraa, vaikka sen maksaakin muissa tuotteissa.

Oletin, että pullaksi täytyy ottaa kuukauden tarjoustuote, mutta yllätyksekseni sainkin valita pullan vapaasti aakkoshuoltsikalla. Valitsin tietysti listan kalleimmasta päästä omenakamman, vaikka tarjolla oli myös munkkirinkilöitä, korvapuusteja ja dallaspullia. Nielemistä helpottamaan otin tummapaahtoista Kulta Katriinaa ja maitoa sen verran, että kahvin väri täsmäsi kesäkuiseen Karate-Mauriin.

Kahvi oli yllättävän hyvää, vaikka näyttikin värinsä puolesta seisseen pannussa hyvän tovin. Tuon ketjun sumppia mollataan nähdäkseni ajoin turhaan, koska ainakin tummapaahtoiset versiot ovat minusta olleet oikein hyviä. Omenakampa oli myös ihan jees, mutta valitettavasti paistoaika oli ollut piirun liian pitkä, mikä oli tehnyt tuotteesta piirun verran kuivan. Makukin oli hyvä, mutta ei päässyt kuitenkaan yllättämään millään tavoin; esimerkiksi aavistus vaniljaa olisi voinut nostaa tuotteen pisteitä.

Koko on kohdallaan, mutta vasemmassa reunassa näkyy tuo aavistuksen liian pitkä paistoaika.


Kokonaisuus saa nyt 3/5 tähteä, koska omenakammasta ei saatu ihan parasta irti. Hieman lyhyempi paistoaika ja vielä lämpöinen rakenne, niin nelonen olisi ihan selvä peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti