tiistai 10. marraskuuta 2015

Rasvainen ja rapea

Pullakahvit sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta ehkäpä omimmillaan ne ovat tien päällä. Monesti matkalla ei oikein kehtaa pysähtyä syömään kutkulleen, mutta jotain nopeaa ja piristävää energiaa olisi kiva saada jaloittelun ja selän voivottelun oheen. Energiaa saa pullasta, ja kahvi piristää, tadaa!

Matkustaessani taannoin Etelä-Suomeen kimppakyydillä huomasin ilokseni, että en ollut ainoa pullakahvitteluun taipuvainen sielu, vaan autoon oli pakkautunut koko lauma vehnäsen ystäviä. Näin ollen pakollisen tauon suhteen ei edetty helpoimman ketjupaikan kautta, vaan kartoitimme Mikkelin lähiseudun ison tien varressa sijaitsevan kahvilaverkoston varsin huolellisesti. Lopulta päädyimme Haapasen kotileipomoon, joka sijaitsee ihan viitostien varressa.

Paikka oli täydellinen. Jos vadelmatäytteistä lehtitaikinataskua luonnehditaan rehellisesti rasvaiseksi ja rapeaksi, santsikuppi tarjottaan myöhäisen ajankohdan vuoksi ilmaiseksi, ja "ylipäiväiset" täyskokoiset ruislimput myydään täysin polkuhintaan, niin pahaa sanaa on vaikea löytää. Muutamalla kolikolla sain ensiluokkaisen kahvileivän, puolitoista kuppia hyvää suodatinkahvia ja ruisleivät viemisiksi Helsingin herroille Martinien kyytipojaksi. Viisi tähteä.

Aika ja paikka: 30.10.2015 Haapasen Kotileipomo
Pullakahvit: Vadelmatasku ja puolitoista kuppia kahvia maidolla

Arvio: 5/5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti