torstai 20. heinäkuuta 2023

Matamin Lumon Kahvikammari

Kesälahden pitäjään on noin puolitoista vuotta sitten avattu kahvila Matamin Lumon Kahvikammari keskellä kylää sijaitsevan historiallisen Sovintola-rakennuksen yhteyteen. Kahvilasta on tullut vähintäänkin maakunnallisen, kenties kansallisen, tason hitti, ja asiakkaita tuntuu riittävän pieneen kahvilaan todella paljon.

Tällä kertaa arvioitavat pullakahvit saatiin talon puolesta tarjoiltuna kiitokseksi Letkeän Lempon yllätysesiintymisestä kahvilan asiakkaille ja henkilökunnalle - hyvä meininki! Valitsimme duolla kahvin kylkeen sitruunavaniljakreemipullan ja palan suklaavadelmakakkua. Kuten kuvasta näkyy (nuo ovat ihan kahvimukeja, ei espressokuppeja), niin kahvileivillä on kokoa sen verran, että tuolla setillä ruokkisi leikiten nelihenkisen perheen ja pakastaisi loput, mutta nyt toki söimme kahvileivät lähes tyystin kaksihenkisen orkesterimme voimin.

Oli muuten hyvää!

Jos lähdetään liikkeelle pullasta, niin ei löydy paljon motkotettavaa. Taikina oli maukas, paistoaste kohdallaan ja täyte oli erittäin hyvä ja raikas. Ehtaa tavaraa pullaukolle.

Kakku oli myös todella hyvää. Kakku oli sopivan kostea ja mitä suklaisin, ja vadelma toi siihen ripauksen käypää kirpeyttä. Päti.

Myös Tiina söi molempia kökköjä hymyssä suin. Jos hakemalla hakee jotain huonoa, niin oma makeansietokyky on tipahtanut sen verran heikoksi, että jonkun tunnin päästä oli vähän äklö olo, mutta kyllä senkin kestää, kun tietää miten tärkeää riittävä pullansaanti on terveydelleni.

5/5.

Risto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti