keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Kateus

Mitä ihmisyys on? Mikä erottaa ihmiset muista eläimistä? Miksi juuri ihminen kuvittelee hallitsevansa palloa ja on tuhonnut leijonanosan muista suurista maanisäkkäistä sellaisessa ajassa, että muut luontokappaleet eivät ole ehtineet edes sopeutua verrattain nuoreen tulokkaaseen? Näitä kysymyksiä tulee mietittyä aika ajoin, ja tänään oli yksi sellainen hetki, kun Metria-kahvila tarjoili mahdollisuutta rakentaa laskiaispullia lukuisin eri sisuksin 2,90 €:n maksusuoritetta vastaan.

Yhteys näiden asioiden välillä voi näyttäytyä löyhänä, kunnes kuulu bloggari paljastaa saaneensa idean laskiaispullahirviön rakentamiseen siitä, että vaikka ravintoarvojen puolesta moinen pulla olisi kaikkea muuta kuin tarpeen, niin tällaisen kantaminen työpaikan kahvihuoneeseen voisi sentään herättää kateutta, joka mahtaa olla yksi ihmisyyden ehtymättömimmistä polttoaineista. Niinpä otin asiakseni pyytää rikoskumppaniksi Mikon, jonka innostuminen moraalisesti kyseenalaisesta tarkoituksesta sinetöi ajatuksen.

Pullajono oli usean minuutin mittainen, mutta kun lopulta pääsimme kahvihuoneeseen asti kyhäelmiemme kanssa, niin kyllä oli melkoinen pettymys. Ei siellä kyllä juuri kukaan vaikuttanut olevan kateellinen, vaan ylivertaiset nisumme ohitettiin lähes olankohautuksella. Bloggaaja-Markku sen verran ymmärsi tulla vastaan pettyneitä rakentajia, että hän kertoi itse rakentaneensa vastaavan kökön jo aiemmin, mikä liennytti reaktiotaan. Mutta esimerkiksi lounaan välistä jättänyt nälkää kärsinyt Karvinenkin vain pohti, että olisiko tuollainen hyvä ateria. Ei mitään kommentteja siitä, että miten ihanalta ei-tarjottavat näyttävät saati kannen pummaamista. Jotenkin meni nyt vähän hukkaan koko rakentaminen.

Hyväähän se varmaan oli, 3/5.

Työpaikalla on 3D-tulostin ja työkaver.. kollegoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti